PEPE - ÇİZGİFİLM


Pepe - Cizgifilm - TRT Cocuk Canli izle

Hayat, onun için yeni keşiflerle dolu kocaman bir oyun alanı! Öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki! Pepee, her şeyi merak ediyor; dostları Şila, Zulu, Köpüş ve Kalem ona eşlik ediyor! Bu eğlenceye hayır demek imkansız! Pepee, yeni sezon bölümleriyle sadece TRT Çocuk ’ta!

Pepee, bir Türkiye çizgi dizisi ve dizinin kahramanı olan çizgi karakterin adı.

Pepee çizgi filmi Eskişehir’de Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazınmakta ve 3-6 yaş grubunu hedefler. TRT Çocuk kanalında yayınlanmaktadır. Senaryosu; oyuncu Ayşe Şule Bilgiç’e, müzikleri anadolu rock şarkıcısı Ali Tufan Kıraç’a aittir.

Pepee karakteri, konuşma zorluğu çeken 4 yaşında bir erkek çocuktur ve karakterin ismi Anadolu’da konuşma zorluğu çeken insanlara takılan “pepe” sözünden gelir. Pepee, çizgi film ilerleyen bölümlerinde konuşma güçlüğünü aşar ve düzgün konuşmaya başlar.

Çizgi filmin diğer kahramanları arasında Pepee’nin annesi, babası, dedesi, ninesi, kız kardeşi Bebe, arkadaşları Zulu, Maymuş, Zuku ve Şila adında bir kuzeni vardır.

Tarih :Hergün
Saat :06:55 09:25 11:25 14:20 20:25 (TSİ)
Yayın : TRT Çocuk (((( Canlı İzle ))))
Kanal :Resmi Site
Türü :Çocuk / Çizgifilm
Yaş Grubu :3 - 6
Hakkında:Pepee'nin dünyaya gelişi

Günümüz çocuklarının sevgilisi olan Pepee, bizim çocukluğumuzun hayali idi.
Hem eğlence hem de eğitim için önemli bir araç olan çizgi filmleri izlerken, bizim yaşantımızdan, kültürümüzden bir iz olmamasını; çocuklarımızın yaşantısında yer edinmiş bir Türk çizgi karakter bulunmamasını dert edinerek yola çıktık. Türkiye’deki animasyon sektörünün henüz oluşmamış olmasından yılmadık. Altı senenin sonunda dünya standartlarındaki bir çizgi filmi çocuklarımıza sunmuş olmaktan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu olarak kıvanç duyuyoruz.


Kimdir Pepee?
Pepee 4-6 yaş grubu çocuklara öncelikli olarak seslenen bunun yanı sıra 3-9 yaş aralığındaki çocuklarımıza hitap eden bir karakter. Aile yapısı, konuşması ve mizacı ile tam bir Türk çocuğu.


İsmi niye Pepee?
Anadolu’da pek çok kişinin bildiği üzere kekeleyerek, biraz bozuk konuşanlara ‘pepe’ denir; ‘pepeliyor’ diye dalga geçilir. Bizim oğlumuz da bölümlere yeni başladığında biraz pepeliyordu. Çocuklara düzgün konuşmayı öğretmek üzere seçtiğimiz model artık gelişti ve doğru model oluşturabilecek düzeye geldi. Filmlerin başındaki nidaya da gönderme yaparak adı Pepee kaldı!


Pepee'nin eğitici yönü:
Bu haşarı Türk çocuğunu ve izleyenlerini Kıraç’ın coşkulu müziği eşliğinde eğlendirirken eğitici değeri için de titiz bir çalışma yürüttük. Eğitim danışmanı akademisyenlerden oluşan bir kadro ile ‘Pepee’yi bir sene boyunca izleyen bir çocuğun öğrenmiş olacakları’nı bir tabloda netleştirdik. Bölümlerimiz bu müfredat çerçevesinde oluşturulmakta. Bu omurga üzerine inşa edilen bölümlerimiz, danışman kurulumuz tarafından sahne sahne, kelime kelime incelenmektedir.

Fragman: